Förr eller senare kommer vi alla få den utmanande uppgiften att ordna begravningen för en nära och kär. Denna stund i livet är förenad med mycket okänt och det kan vara svårt att avgöra hur en begravning ordnas bäst.

Tillsammans med att köpa bostad och bil är begravningar bland de dyraste affärer som en person någonsin kommer att göra. Detta faktum är ganska okänt eftersom vi lyckligtvis inte måste genomgå en begravningsprocess särskilt ofta. På samma gång är en begravning en av de allvarligaste stunderna i livet som förtjänar en god investering. I en konventionell begravning är det följande saker som utgör den totala kostnaden:

  • Kista.
  • Gravsten.
  • Blommor.
  • Dödsannonser.
  • Logistik.
  • Transporter.

Med tanke på dessa saker kan många begravningar kosta över 100 000 kronor. Läs vidare för att se på fler okända fakta om begravningar och begravningsbyråer.

Fakta 1: Begravningsentreprenörer är inga präster

Även om personer som tar del av begravningstjänster litar på allt begravningsentreprenören säger, är det bra att komma ihåg att de inte är präster. Begravningsbyråer är i branschen för att tjäna pengar och göra affärer.

Fakta 2: Balsamering krävs sällan

När en avliden person kommer att begravas inom 48 timmar är det sällan en balsamering krävs. I själva verket kommer fördelen med balsamering inte ha en betydelsefull effekt på att minska sorgen.

Fakta 3: Du kan hjälpa till att organisera en begravning

Många saker kan du planera och hantera på egen hand utan att ta del av ett helt paket med begravningstjänster. Till exempel måste en begravningsbyrå vanligtvis acceptera en eventuell kista vid bouppteckning som du köpt någon annanstans. Faktum är att du inte behöver en begravningsbyrås hela utbud av tjänster, utan det är du och anhöriga som själva väljer vilka tjänster ni vill ha.

Fakta 4: Det är möjligt att hyra en kista

Att hyra kistor är ett miljövänligt alternativ. Det är även ett mer ekonomiskt alternativ när det fattas pengar för att köpa en kista. Fördelen är att du fortfarande kan ha en traditionell visning. Begravningsbyrån kan återanvända kistan och tar inte ut en hög avgift för att kunna återanvända den igen. Kistor har nämligen en avtagbar interiör som aldrig vidrör kistans insida. Detta gör att trälådan enkelt kan tas bort efter visning för antingen begravning eller kremering.

Fakta 5: Kostnaden för kremering är lägre än begravning

Vanligtvis är kostnaden för en kremering mycket lägre än för en traditionell begravning med kista. Även om många begravningsbyråer har ett brett urval av urnor är det i de flesta fall okej om du tillhandahåller en egen. Detta alternativ är lämpligt för dem som vill anpassa kremeringsprocessen och göra den unik.

Categories: