Är du trött på gula tänder och drömmer om vita fräscha tänder? Istället för att drömma, gör slag i saken och utför en tandblekning så kommer du snart ha fina vita tänder. Tänk dig vad skönt det vore med en fräsch mun som gör det enkelt för dig i ditt sociala liv. Du kommer att slippa skämmas när du ler och pratar med andra människor. Och du slipper ha de jobbiga tankarna om att folk tittar på dina gula tänder som gör att du inte vågar skratta. I alla de sociala sammanhang vi befinner oss i så är det alltid bättre att le eftersom det gör den du pratar med med glad och lättsam. Så att bleka tänderna skulle kunna förändra hela ditt liv både privat men också i arbetslivet.

Vad orsakar gula tänder?

Först och främst så har alla människor olika nyanser på sina tänder och vissa har mer gula tänder utan att räkna med de yttre påfrestningar på tänderna som vi utsätter dem för dagligen. En stor orsak till gula tänder är rökning och snusning. Det som vi äter och dricker har också stor effekt på tänderna och speciellt kaffe får tänderna att gulna. Tänderna får också en mer gul nyans om man inte sköter sin munhygien väl. För att ha en bra munhygien så ska man borsta tänderna varje morgon och kväll och använda tandtråd dagligen. Det är också bra om man sköljer munnen med ett munvatten efter sin rengöring för att stärka munnen och dess hygien.

Tandblekning hemma

Att bleka tänderna är en lätt behandling att göra och du kan göra det antingen hemma eller hos din tandläkare. Om du väljer att bleka tänderna hemma så finns många märken att välja på. De finns varianter av en tandblekningspenna som kommer som en gel som man stryker ut på tänderna och det finns också skenor med blekning på som du sätter in i munnen.

Hos tandläkaren

Vill du hellre gå till tandläkaren så kommer du att få två alternativ att välja på. Det är antingen laser eller skenor som du får med dig hem. Väljer du skenorna så anpassas de hos tandläkaren och du får även en blekningsgel att ta hem. Är du nyfiken på att testa laser så kommer du inte att bli besviken eftersom detta alternativ ger ett snabbt resultat, ja det räcker med en behandling! En gel läggs på tänderna och blekningsprocessen startas när lasern sveper över gelen. Oavsett vilken metod du väljer så kommer du bli nöjd att du tog steget att utföra en tandblekning.

Categories: