Ett effektivt sätt för att komma upp och synas högt i sökresultatet på exempelvis Google är att använda sig av inkommande länkar. Detta är särskilt viktigt för hemsidor som man vill ska synas högt upp på fraser och ord som är väldigt konkurrensutsatta. 

Syftet med inkommande länkar 

När du har en hemsida och arbetar med sökmotoroptimering bedömer Google din sidas relevans baserat på mängden av insamlad data. Förutom innehållet på din hemsida är en av de absolut viktigaste aspekterna dina inkommande länkar. Det som definierar en inkommande länk är när en hemsida länkar till din specifika hemsida. Man kan säga att inkommande länkar är ett tecken på relevans och ett kvitto på att din hemsida innehåller bra information som delas på andra platser över internet. De inkommande länkarna säger därmed relativt mycket kring hur informativ och viktig din hemsida är. Inkommande länkar har även olika stor betydelse beroende på var de kommer ifrån. De mest värdefulla länkarna kommer från hemsidor som rent innehållsmässigt är lik din egna hemsida. Därmed är den potentiellt bästa länken du kan få, en länk från din konkurrent, även om det kanske inte är så lätt att få. 

Att tänka på gällande länkar 

Gällande länkar är det viktigt att tänka på var de placeras och hur de är utformade för att detta påverkar vilken effekt de får med seo bolag göteborg. Vissa länkar blir rent spontana, vilket kan vara svårt att påverka. Om du vill göra ett länkbyte är det viktigt att tänka på vilken ankartext du använder dig av. Ankartexten ska helst vara antingen en fras eller ett sökord som du vill öka din rankning på. Därmed kan man säga att ankartexten är en kombination av nyckelord och en inkommande länk, man slår två flugor i en smäll! Dessa typer av länkar är otroligt effektiva, framförallt om de ligger inbäddade i ett textstycke. Länkar placerade i sidfötter är inte lika effektiva att arbeta med och något som bör undvikas. De syns därmed på varje undersida vilket tyvärr minskar deras effektivitet. 

Skaffa länkar 

Den största frågan av alla är självklart, hur skaffar man länkar till sin hemsida? Det finns ett antal olika tillvägagångssätt du kan använda dig av för att skaffa länkar, och alla är bra på olika sätt. 

Registrera din hemsida 

Registrera din hemsida på så kallade länkkataloger är ett effektivt sätt för dig att skaffa länkar. 

Använd dig av en blogg 

Om du har en blogg kan du använda den för att länka till din hemsida. Du kan även kommentera andras bloggar, men spamma inte! Du kan även byta länkar med andra hemsidor, vilket kan vara väldigt effektivt. 

Länkbete 

Länkbete är en taktik som används för att locka bloggar eller hemsidor att länka till din hemsida. Det kan bland annat handla om en omröstning eller en tävling. 

Categories: