Badrumsgolv finns i olika material och stilar och det är ett viktigt lika väl som ett svårt val för den som ska genomföra en badrumsrenovering. Alla golvmaterial har olika egenskaper och det är smart att välja ett utifrån ens egna behov. Nedan följer några alternativ på olika golv som man kan väljas.

Sten och klinker

Klinker är ett av dom vanligast golvvalen bland dom som genomför en badrumsrenovering. Det är snyggt, relativt tåligt, håller länge och finns dessutom i en mängd olika utföranden. Speciellt bra är det om man har golvvärme!

Även stengolv har blivit populära och det ger ett exklusivt och lyxigt resultat. Det är dock ett dyrt material och även om man kanske inte kan tro det så är många stenmaterial ganska känsliga och kräver mycket skötsel.

Våtrumsmatta

Våtrumsmattor var vanliga i badrum förr men något som många valt bort dom senaste åren , troligen mest på grund av att det inte är så snyggt. Idag är dock våtrumsmattorna både bättre och snyggare än dom var förr och man kan få ett minst lika snyggt resultat av sin badrumsrenovering som om man hade valt klinker eller stengolv. En av dom stora fördelarna med matta är att det är väldigt lättstädat och dessutom halksäkert. En annan fördel är att det är ett av dom billigare alternativen.

Trä

Ett vackert trägolv är fullt möjligt välja i samband med en badrumsrenovering men det är viktigt att ha i åtanke att det är känsligt för fukt och vatten. Man behöver alltså vara noggrann att hålla golvet torrt, till exempel när man stigit ut från duschen och gått över golvet med våta fötter. Trä har en förmåga att suga åt sig av fukt och svälla som följd, något man såklart vill undvika.

Komposit

Kompositgolv är relativt nytt men kan även det vara ett bra val. Materialet är gjort av stenmjöl vilket gör att det färdiglagda golvet mer eller mindre ser ut som ett stengolv. Detta är dock billigare än rent stenmaterial och kräver dessutom mindre skötsel. Det är tåligare, tål fukt och vatten bra och ger ett snyggt och stilrent resultat.

Att välja golv i samband med sin badrumsrenovering kan vara svårt men det är ett väldigt viktigt val. Olika material har olika livslängd och hållbarhet och det är därför bra att läsa på om olika golvtyper som passar i badrum. Även om man tycker något är snyggt så kanske det inte är det bästa valet för en själv – tänk gärna praktiskt och inte bara utseendemässigt.