Köksrenoveringar är dyra och relativt långdragna projekt. Faktum är att under de senaste åren har priserna för byggmaterial ökat ordentligt. Lägg till arbetskostnaden på det och genast blir det lätt förståeligt att alltfler personer letar efter sätt att spara pengar på sin köksrenovering. 

Oavsett om du vill uppdatera ditt gamla badrum eller skapa ett modernt badrum, har den här artikeln några råd för dig från https://badrumsrenoveringstockholmslän.se/. Vi visar dig hur du genomför en billig badrumsrenovering, tar reda på var du kan spara pengar och ger dig konkreta tips för att hitta en bra entreprenör till din drömrenovering! 

 

Gör en del av renoveringen själv 

Badrumsrenoveringar brukade vara ett stort krångel. Men numera kan man göra en del renoveringar själv. Det finns en uppsjö av onlineverktyg och appar som kan hjälpa dig. Dessa appar kan bland annat ta reda på vilket material du behöver för ditt projekt, hjälpa dig att beräkna den mängd material som behövs till att rekommendera dig vilka kulörer som passar bäst för ditt badrum genom att tillhandahålla olika färgscheman. Lägg därtill de mängder av online kurser och videor som finns på streamingsajter som YouTube, så är det nuförtiden väldigt enkelt att erhålla kunskaper inom vissa delar av renoveringen. 

Genom att ta del av resurserna som du hittar på nätet kan du ta över enklare uppgifter som målning, uppsättning av klinkers, skåp och dylikt. Således kan du nyttja entrepenörer till de mer komplicerade momenten som till exempel vid arbeten som rör VVS eller elinstallationer. 

 

Välj billigare material till badrumsrenoveringar 

Med så många olika materialen att välja mellan inför badrumsrenoveringen så kan det vara svårt att avgöra vilket material som är det billigaste. Tänk på att priserna varierar kraftigt beroende på material du väljer, så det är viktigt att göra lite forskning innan du väljer materialet. Till exempel är vinylgolv mycket billigare och lättare att rengöra än klinkergolv! 

Därtill finns det många andra vägar till att sänka kostnaden på renovationen. Bland annat bör du fundera över att köpa begagnade vitvaror och möbler från andrahandssajter eller från lokala tidningar. På så sätt kan du spara tusentals kronor och även värna om miljön! 

 

Anlita en professionell entreprenör 

Att hitta en billig entreprenör i Sverige är inte alltid helt enkelt eftersom vi har några av de högsta byggkostnaderna i Europa. Det finns många faktorer som påverkar projektets slutkostnad. Även om vissa entreprenörer är billigare än andra, bör du alltid vara medveten om dolda överraskningar som kan komma med dem. Således viktigt att hitta en entreprenör som är både kvalificerad och billig. 

 

Här är några tips som kan hjälpa dig hitta en bra entreprenör: 

  • Titta inte bara på de billigaste entreprenörerna eftersom de kanske inte har expertis eller erfarenhet som du behöver för just ditt projekt. 
  • Ta reda på vilka kvalifikationer, färdigheter och erfarenhet entreprenören har innan du väljer dem. 
  • Be om referenser, särskilt från personer som har anställt dem tidigare. 
  • Försäkra dig om att de är licenserade och har försäkringar som täcker eventuella skador vid renoveringen.